Diverse

De ce-aş alege deştepul în locul frumosului

            Se spune că prima oară ne îndrăgostim de ce vedem, mai apoi de ce e în interior. Eu aş spune că prima oară ne atrage ce vedem, apoi ne îndrăgostim de interior. Nu ştiu voi, dar eu aş prefera ca o viaţă inima să-mi fie răsfăţată cu vorbe dulci, cuvinte înţelepte şi fraze inspirate, decât să-mi fie ochii răsfăţaţi o viaţă cu o înfăţişare aproape de perfecţiune. Depinde de ceea ce cauţi în viaţă. Dacă tu cauţi să te îndrăgosteşti la nivel emoţional, intelectual şi fizic, atunci faci o sumă din acestea. Dar dacă pentru tine înfăţişarea este primordială, atunci ţin să te anunţ ceva. Acea expresie cum că „frumuseţea este trecătoare”, nu e doar o expresie. Chiar este… şi nu trece doar din cauza timpului, să ştii. Un om frumos încetează să mai fie frumos atunci când nu-şi poate susţine frumuseţea în mod intelectual. La ce bun o carcasă frumoasă şi goală? Sau… la ce bun o scoică mare, arătoasă, fără o perlă în ea. Poate îţi atrage privirea pe moment, dar când priveşti în interior, realizezi că asta-i tot. Câţiva „pereţi” frumos tencuiţi. 

    Dacă ar fi să aleg între un frumos şi un deştept, cu siguranţă aş alege deşteptul. Deşteptul ştie să se facă frumos prin felul lui de a fi. Deşteptul poate să mă stimuleze din punct de vedere intelectual, mă poate provoca să gândesc dincolo de obişnuinţă. El poate să formeze o lume doar a noastră, o lume în care să simt că sunt stăpână pe mine, că îi aparţin şi că îmi aparţine. Poate să realizeze din conversaţiile banale, adevărate capodopere de artă şi poate defini femeia în zeci de feluri, în afară de folositul „ea”. Bărbatul deştept ştie, înainte să i se spună, că în ochii unei femei mai mare valoare are o privire plină de iubire decât un buchet de flori. El, cel intelectual, ştie că nu trebuie să facă o femeie să se simtă inferioară, nici din punct de vedere social, sexual sau financiar. Bărbatul înţelept are grijă de inima femeii ca de o comoară preţioasă, pe care orice bărbat ar dori să o cucerească. Da, o face să se simtă dorită şi specială. Ştie că o femeie care se simte împlinită, înfloreşte într-un mod miraculos şi-şi scutură petalele peste inima lui. Aş şti cu siguranţă că atunci când mă simt singură, ar şti ce să spună şi mai apoi m-ar lua în braţe protectiv, nu doar ar ridica din umeri neputincios. Un bărbat deştept ar asculta până la capăt orice aş avea de spus, fără să caşte sau să se uite derutat pentru că nu înţelege nici măcar jumătate din ce vreau să transmit. Aş alege un bărbat deştept în locul frumosului, pentru că am avut ocazia să cunosc bărbaţi din ambele categorii. Cei frumoşi pot fi interesanţi pentru o zi sau două, până când descoperi că dincolo de aparenţă nu se află chiar nimic. Sau poate că se află… dar ceva mult prea insignifiant. Şi nu în ultimul rând, aş alege un bărbat inteligent pentru că nu aş vrea să am lângă mine, o viaţă întreagă, un om care să se simtă inferior din punct de vedere intelectual şi depăşit de situaţie. Eu vreau să înfloresc, vreau să fiu femeia care trebuie să fiu şi vreau să pot oferi ce am, celui care ştie să aprecieze valoarea a ceea ce primeşte.

   Da, aş alege deşteptul pentru că am nevoie de siguranţă şi de stabilitate. Normal, dacă aş avea posibilitatea aş alege deşteptul frumos. Nu putem să rămânem o viaţă îndrăgostiţi de ceea ce vedem, pentru că înfăţişarea se modifică pe măsură ce îmbătrânim şi descoperim omul din interior. Şi… până la urma urmei tu iubeşti ochii sau ce transmit ei?

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

13 Comments

 • avatar image

  Nelu

  iul. 13, 2012

  Reply

  Salut…nu sunt sigur ca multi barbati citesc blog-ul tau si nici nu sunt sigur de faptul ca multi barbati lasa comentarii la articole , insa eu nu m-am putut abtine , am simtit nevoia de-a lasa un mesaj acolo.Am citit foarte atent si la prima vedere am fost de acord cu tot ce era scris , insa doar la prima vedere…Actualmente observ cu mare parere de rau ca femeile nu prea aleg tipul destept in locul celui frumos . Nu stiu de ce inteligenta il vizeaza doar pe barbat care trebuie sa tinda spre a deveni un ‘’gentleman’’ in interactionarea sa cu femeile?!?... Dar femeile au fost mereu niste printese . Bun , lasand la o parte bunul simt si vorbind de acea inteligenta mult intrebata ; daca barbatii trebuie sa fie destepti pentru a interactiona cu o femeie si a o face sa se simta bine , ce nivel de inteligenta trebuie sa aiba o femeie in a interactiona cu un barbat?!?...Paradoxal barbatii cu mai putina substanta cenusie in cutia craniana si cu mai putine maniere au mai mare succes la femei .Acestia au comportament de mahala , au cultura subzero si ei sunt badboys , si culmea e ca femeile sunt atrase de acesti badboys. Badboy nu prea o are cu intelepciunea si cu bunele maniere, dar are succes la femei asa ca multi care mai incearca cu floarea si dupa cum le dicteaza inima, nu au succes si se hotarasc intr-un final sa devina si ei badboys si uite ca numarul celor care mai doresc sa tina o carte in mana , scade... Ma amuza faptul ca trebuie sa-ti spun asta, dar subiectul e mai complex, dupa cum vezi. Ti-am raspuns, te rog sa nu te superi dar scuteste-ma de comentarii-after legate de misoginism,ok?...O seara cat mai placuta in continuare...

  • avatar image

   Alina

   iul. 19, 2012

   Reply

   Din fericire, şi pun accentul pe fericire, sunt chiar mulţi bărbaţi care îmi citesc blogul. Faci o afirmaţie pe care nu o poţi argumenta: "femeile au fost mereu prinţese"? Unde, în care castel?:) Ştii cum e... de multe ori, ne alegem partenerul în concordanţă cu ceea ce avem noi, cu coeficientul nostru de inteligenţă:)

 • avatar image

  Oliviu

  iul. 14, 2012

  Reply

  Nelu, sunt barbati care citesc blog-ul Alinei si sunt care lasa si comentarii. Revenind la subiect, ceea ce spui in ideea de baza este adevarat, foarte multe femei sunt atrase de acest tip de caracter de "bad boy" cum l-ai definit. Insa, in opinia mea, este o diferenta majora intre caracterul si valorile unei femei adevarate, si acelea care aleg un barbat de tip "bad boy." Femeile care aleg un "bad boy" pierd mult. Din pacate, ele pierd acele lucruri care sunt enumerate in articolul Alinei si e un compromis pe care il fac iar consecintele sunt suportate ulterior. Femeile care stiu ce vor de la viata, si stiu care e secretul unei casnicii si relatii de o viata, gandesc diferit, la un alt nivel, si numarul lor nu este foarte mare. Sunt raritati, asa cum si barbatii care stiu ce vor de la viata si vor o relatie si casnicie de durata, sunt raritati. Sunt din ce in ce mai putini barbati si femei cu valori si standarde ridicate, dar cei ce si le pastreaza, au doar de castigat, si castigul se intinde peste tot restul vietii lor. Ei stiu de ce asteapta uneori mai mult decat ceilalti: pentru ca merita! De aceea, noi trebuie sa ne asiguram, fiecare in parte, ca ne vom mentine valorile si garda/scutul sus pentru ca in final, va merita! Alina, multumesc pentru ca le faci de cunoscut tuturor barbatilor asteptarile pe care o femeie adevarata le are de la un barbat prin acest articol. In felul acesta, ii imbarbatezi pe acei barbati care spera la o casnicie/relatie de calitate si durata, si in acelasi timp, le trimiti un mesaj femeilor prin care le spui secretul unei relatii de success.

  • avatar image

   Alina

   iul. 19, 2012

   Reply

   Plăcerea este de partea mea Oliviu

 • avatar image

  Dan

  iul. 14, 2012

  Reply

  Alina, am o veste proasta pentru tine! Si cred ca asta o sa raspunda si celor care au comentat mai inainte. Nu orice barbat inteligent poate fi potrivit pentru o femeie! De fapt aproape nici un barbat inteligent nu este potrivit pentru o femeie! De ce? Este foarte simplu! Inteligenta cere sacrificii! O femeie prefera sa aleaga un barbat frumos, sau un "bad boy" cum zicea Nelu, pentru ca "bad boy"-ul acela are INTELIGENTA EMOTIONALA! Majoritatea tipilor care sunt inteligenti, automat le lipseste inteligenta emotionala! Nu le poti avea pe ambele! Asta e valabil si pentru femei! Deci in principiu, tu cred ca vrei in primul rand un barbat inteligent din punct de vedere emotional. Pentru ca un barbat care e inteligent, dar nu din punct de vedere emotional, o sa fie interesant dar probabil ca n-o sa stie cum sa si mentina o relatie! Si da, toate astea ti le zic din punctul de vedere al unui om care are inteligenta emotionala destul de mica si pe care ceilalti il considera anti-social!

  • avatar image

   Alina

   iul. 19, 2012

   Reply

   Sunt de acord cu tine Dan. Chiar am întâlnit un bărbat deştept, dar care nu era în stare să ţină la o persoană... spun aceasta cu regret. Nu ştiu, nu cred că e bine să generalizăm. Sper din toată inima să există bărbaţi deştepţi din ambele puncte de vedere:)

 • avatar image

  River

  iul. 14, 2012

  Reply

  Nici una, nici alta... Fiecare venim in aceasta lume cu un dat. Si actionam conform lui.Straturile sociale sunt diverse ca si cum s-ar afla in universuri paralele ce interfereaza haotic si unele cu altele si atunci creeaza adevarate drame, comedii, tragedii... As alege OMUL,daca ar fi voia Domnului, daca el mi-ar iesi in cale, Omul ar putea fi frumos si destept, ar putea fi doar destept, principalul ar fi sa fie OM si nu TICALOS. De multe ori, cand judeci cu inima, devii PROST. Stabilitate si siguranta ? Nimic din nu e batut in cuie, nimic nu e vesnic, trebuie doar sa incerci sa dai un sens bun vietii tale... Desteptul poate fi rau, smecherul poate fi rau, frumos ori urat. Alegem persoana manierata si desteapta, zicem noi si nimerim cea mai grosolana persoana...MANIPULATORUL, MANUITORUL DE SUFLETE... Dar cel mai trist este cand alegi un OM care devine IUDA...

 • avatar image

  djh

  iul. 14, 2012

  Reply

  Eu cred ca fiecare fata alege in functie de valorile si standardele pe care le are. daca le are. Daca ea e desteapta va alege un om destept, daca nu, nu. Cred ca e dificil de tinut o convesratie intre un intelept si un neintelept. Multumesc Alina pentru gandurile tale frumoase si iti doresc sa gasesti acel destept frumos:)

 • avatar image

  Vasilica

  iul. 17, 2012

  Reply

  Dar daca desteptul ala e urat cu draci? Ce alegi?

  • avatar image

   Alina

   iul. 19, 2012

   Reply

   M-am întrebat de multe ori. Sunt convinsă că dacă nu suntem în situaţia respectivă, nu putem răspunde. Există posibilitatea să te îndrăgosteşti... atunci chiar nu mai contează:)

 • avatar image

  Romeo :)

  iul. 19, 2012

  Reply

  Eu nu văd așa situția Alina, poti găsi un băiat frumos și inteligent desi sunt foarte putini, dar chiar și așa ar putea ca relația voastră să nu meargă. Intr-o relatie un lucru foarte important sunt defectele si calitatile: dacă defectele lui ți se par neînsemnate atunci puteți avea o relație de succes dar dacă defectele sunt exact lucrurile care te ranesc, deranjeaza cel mai mult atunci soarta voastra e sortita esecului. Chiar si frumos si inteligent in totalitate nu se poate schimba.

  • avatar image

   Alina

   iul. 21, 2012

   Reply

   Dacă porneşti într-o relaţie cu gândul că poţi schimba partenerul, deja relaţia e condamnată eşecului. Părerea mea...

 • avatar image

  gainusa 2

  aug. 01, 2012

  Reply

  Pot sa fac si eu cateva specificatii? bun vreau sa iti spun mai intai ,ca ceea ce ai spus e cam gresit si ireal ,si anume o femeie nu are nevoie de un barbat destept si nici de unul frumos ,pentru ca in ambele cazuri are de pierdut ,ii trebuie un barbat care sa fie mai redus ''mintal''pe care sa il poata conduca si sa il supuna cum vrea ea ,ai sa ma contrazici ,dar daca e prea frumos ,barbatul nu e doar el ei si al si celorlante femei ,daca e destept o sa aiba de suferit pe plan sentimental ,si nu numai pentru ca o sa fievesnic nemultumit . Deci ca sa redactezi si sa spui ideea cum trebuie ai fi putut spune ca ai vrea sa ai langa tine o persona sentimentala ,sau un barbat care acorda sentimentelor multa atentie ,sincer e singura solutie in care esti castigata ,dar si atunci sa tii cont de conditia sociala ca dragostea trece prin stomac. O femeie desteapta indiferent ca e urata sau frumoasa daca stie cand sa isi deschida picioarele poate avea orice barbat prost ,destept frumos si sentimental,oricand si la orice ora .Si spun asta ca atunci cand ii dat unui barbat asta poti sa faci ce vrei din el,toti sunt foarte slabi in privinta asta chiar daca nu o recunosc . Iar legat de normele valorice pe care le are in educatia femeii e mai putin importanta ,conteaza foarte mult sufletul ,si apoi restul desi mai noi valorile societatii sunt altele decat cele normale si aici ma refer bani ,masini ,fitze etc .... sper sa postezi asta

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.