Diverse

Dragostea care ne inspiră…

Puteţi să mă numiţi o romantică incurabilă sau să îmi spuneţi că trăiesc pierdută într-un film. Puteţi să faceţi toate aceste lucruri, sau puteţi să îmi daţi dreptate atunci când spun că dragostea adevărată e specială. Încă de mică mi-am imaginat că povestea mea de dragoste va fi una care merită să fie povestită, va fi una care va insufla în inimile altora de a trăi şi ei asemenea sentimente, de a-şi dori şi ei o iubire pură şi adevărată. De a aştepta… până când cel potrivit va veni. Până atunci, până când voi trăi eu o astfel de poveste, alţi oameni m-au inspirat pe mine şi m-au încurajat în aşteptarea mea.

1. Chris Medina s-a logodit cu Juliana, fata căreia i-a promis că o va iubi şi la bine, şi la rău. Nu a ştiut că atunci când a făcut această promisiune, răul va veni repede. Când i-a promis aceste lucruri, Juliana era o femeie foarte frumoasă, sănătoasă şi fără nici o problemă. În scurt timp, după un accident, ea se schimbă. Mie mi-au dat lacrimile când am văzut cât de repede ţi se poate schimba viaţa, cum într-o clipită totul e diferit. Cum…Juliana s-a schimbat şi acum era pur şi simplu… de nerecunoscut. Şi totuşi, deşi a fost enorm de greu, Chris a rămas alături de ea. Şi-a ţinut promisiunea. Apoi, i-a scris o melodie. O melodie ale cărui versuri spune că fiecare promisiune pe care ţi-am făcut-o, o păstrez.

„Ce fel de bărbat aş fi eu dacă te-aş părăsi când ai nevoie cel mai mult de mine? Ce sunt cuvintele dacă nu le crezi când le spui? Ce sunt cuvintele dacă toate sunt doar pentru momentele bune?”. Prima oară când am ascultat povestea lor, am plâns. Da, aşa am făcut. Am încercat să mă gândesc dacă în viaţa mea există o asemenea persoană, dacă atunci când voi pierde aproape tot: frumuseţea, abilitatea de a comunica şi de a merge, va rămâne alături de mine. M-am înfiorat la răspuns, sincer vă spun . „Îmi păstrez îngerul Doamne” spune la sfârşitul melodiei Chris. Să nu fie aceasta o poveste de iubire inspiraţională?

Povestea lui o puteţi asculta aici, dacă ştiţi engleză:  

Înainte de accident:                                                                                                              După accident: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Nick Vujicic. Cu siguranţă aţi auzit de el până acum, iar dacă nu, v-aş recomanda să-l căutaţi pe internet şi să ascultaţi câteva din motivaţionalele lui. Acest om s-a născut fără mâini şi fără picioare. Pur şi simplu a trebuit să înveţe să se descurce cu ce avea, adică cu mult mai puţine decât noi. Nu s-a lăsat limitat de fizicul lui, a învăţat să iubească viaţa şi pe Dumnezeu şi a ajuns să fie o sursă de inspiraţie pentru milioane de oameni. Într-o perioadă spunea că dorinţa lui cea mai mare e să iubească şi să fie iubit într-un mod romantic, numai că i se pare imposibil. Iată că nu a fost. Nick a cunoscut-o pe Kanae Miyahara, o femeie extraordinar de frumoasă şi s-au îndrăgostit. Ea a ales să privească dincolo de fizic, dincolo de defectele lui Nick şi să se îndrăgostească de cine este el cu adevărat. Ni se pare o poveste. Cum ar putea ca o fată atât de frumoasă, care ar putea avea pe oricine, să se îndrăgostească de un bărbat care nu e la fel ca ceilalţi, din punct de vedere fizic? Ei iată că se poate! Iată că Nick, un om frumos şi cu un zâmbet cuceritor, a reuşit să întâlnească o femeie asemănătoare. Se iubesc? Normal că se iubesc, dacă nu s-ar iubi, nu ar putea trăi împreună! Şi… surpriza surprizelor a fost copilaşul lor. Mai poţi să spui că o asemenea poveste de dragoste nu te inspiră?

Povestea lor o puteţi vedea aici:

 

3. Eric şi Leslie Ludy. Prima lor carte am citit-o când aveam 15 sau 16 ani, „Când povestea de dragoste ţi-o scrie Dumnezeu”. Am fost atât de impresionată de ceea ce transmiteau cei doi, de faptul că spuneai că merită să aştepţi după dragostea adevărată şi să nu trăieşti iubiri trecătoare, doar pentru a nu te simţi singur sau pentru că îţi place puţin la început. Ei au descoperit miilor de tineri că aşteptarea este grea, dar că merită din plin. Ei m-au inspirat şi pe mine să am grijă cu cine îmi petrec timpul şi m-au făcut să-mi doresc o dragoste reală, sinceră şi pură. O dragoste care să vină de la Dumnezeu. Care a fost bariera lor în dragoste? Trecutul. Leslie mărturiseşte în cartea ei că a avut atât de multe relaţii încât avea inima ruptă în bucăţele. Nu e uşor să lupţi cu şi pentru o inimă sfărâmată. Ei bine, iată că şi ei sunt un exemplu în dragoste, atunci când vine vorba de realitate.

Melodia care vorbeşte despre dragoste şi aşteptare o puteţi asculta aici:

Acestea sunt doar 3 dintre poveştile pe care le ştiu, poveşti reale. Nu am vrut să vă prezint deloc iubirea din filmele pe care le vedem, pentru că ar fi multe. Filme romantice, de dragoste avem cât cuprinde! Dar realitatea bate filmul! În primul rând pentru că le simţi pe propria ta piele, pentru că te gândeşti că dacă ei pot, şi tu poţi. Aceste realităţi ale iubirii ne învaţă să luptăm pentru ceea ce e corect, curat, pur… să luptăm pentru iubire, să trecem peste barierele fizice şi peste limitările omeneşti. Da, o frică de a mea este ca cineva să mă iubească în primul rând pentru fizicul meu şi pentru ce fac. Dacă acestea dispar, atuncic e voi face? De asta trebuie să ne scoatem sita pe care am pus-o undeva deoparte şi să filtrăm tot ceea ce nu înseamnă iubire adevărată. Haideţi la acest capitol al iubirii să fim pretenţioşi. Avem dreptul. Avem dreptul să iubim cu adevărat şi să trăim şi noi, la rândul nostru, o poveste de dragoste inspiraţională!

 

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

17 Comments

 • avatar image

  Alex

  dec. 12, 2012

  Reply

  "Chris a rămas alături de ea. Şi-a ţinut promisiunea. Apoi, i-a scris o melodie. O melodie ale cărui versuri spune că fiecare promisiune pe care ţi-am făcut-o, o păstrez." de aceea e bine sa faci putine promisiuni, dar sa te tii de ele. "Haideţi la acest capitol al iubirii să fim pretenţioşi. Avem dreptul. Avem dreptul să iubim cu adevărat şi să trăim şi noi, la rândul nostru, o poveste de dragoste inspiraţională!" Ma bucur de cate ori mai aud pe cineva ca zice sa fim pretentiosi la capitolul asta. :)

  • avatar image

   Alina

   dec. 18, 2012

   Reply

   Păi nu? Până la urma urmei...vei petrece o viaţă întreagă cu cel iubit:)

 • avatar image

  Milena

  dec. 12, 2012

  Reply

  Acest articol este de nota 10! Bravo Alina pentru curajul tău de a scrie despre dragostea adevărată într-o lume a standardelor "înjosite". Te admir! :*

  • avatar image

   Alina

   dec. 18, 2012

   Reply

   Mulţumesc mult Milena:)

 • avatar image

  ligi

  dec. 12, 2012

  Reply

  L'am vazut pe Nick in realitate, a avut un speech. Amazing.

  • avatar image

   Alina

   dec. 18, 2012

   Reply

   Sunt invidioasă. Aş fi vrut şi eu să-l aud live...

 • avatar image

  Alexandru

  dec. 12, 2012

  Reply

  Alina,mai frumos de ceea ce ai spus aici ,nu cred ca se putea spune altundeva.Ma bucur sa aud si sa vad oameni care cred intr-o dragoste adevarata.Este frumos sa vezi oameni care se iubesc cu adevarat,deoarece chiar si pe tine te fac sa te simti altfel.Trebuie sa crezi in ceea ce iubesti si uneori chiar daca te va pune intr-o stare de asteptare,care te face uneori sa simti ca nu mai poti,eu spun ca merita ,merita sa faci lucrul acesta pentru un suflet pe care simti ca-l iubesti cu adevarat,care te face sa te simti ca lumea este a ta si ca dragostea ce-i leaga nu poate fi distrusa de nimic.Felicitari!

  • avatar image

   Alina

   dec. 18, 2012

   Reply

   Mulţumesc frumos. Adevărul este că merită să faci sacrificii atunci când vine vorba de iubire. Şi...merită să aşteptăm...chiar merită:)

 • avatar image

  Alex

  dec. 13, 2012

  Reply

  Cand sustin teoria asta cu lasatul ca Dumnezeu sa iti scrie povestea de dragoste deseori sunt intrebat cum se face chestia asta concret. Ei bine, dragostea este un plan in care nimeni nu te poate cunoaste mai bine decat tine. E foarte usor sa fi subiectiv atunci cand iti place de cineva. Iar daca tu nu poti fi suficient de onest cu tine pentru a nu-ti schimba principiile ca sa se potriveasca persoanei care iti place, atunci nimeni nu poate fi in locul tau. Parerea mea este ca tinerii de multe ori se grabesc sa intre in relatii si deseori ma acuz pe mine de ce consider teoria asta a mea valabila pentru toti. Dar de cate ori o regandesc ajung la aceeasi concluzie. Timpul este unul din factorii care arata daca ai vrut sa iti redefinesti principiile pentru a se potrivi persoanei care iti place sau nu.

  • avatar image

   Sanyi

   dec. 16, 2012

   Reply

   Alex, cand sunt doi care trag la jug, este greu sa garantezi in dreptul celui de langa tine.

  • avatar image

   Alex

   dec. 18, 2012

   Reply

   Care-i legatura?

  • avatar image

   Alina

   dec. 18, 2012

   Reply

   Aşa este. Din păcate se grăbesc să intre în relaţii pentru că se simt singuri sau pentru că "toată lumea are câte una"...

 • Dragostea care ne inspiră… « Presa Locala

  dec. 15, 2012

  Reply

  [...] sursă: Alina Ilioi window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement("script"); e.async = true; e.src = document.location.protocol + "//connect.facebook.net/en_US/all.js"; document.getElementById("fb-root").appendChild(e); }()); [...]

 • avatar image

  Catalin

  dec. 17, 2012

  Reply

  Si totusi ceea ce e mai trist este insasi faptul ca sunt oameni intregi la trup si la suflet care sunt ignorati si dati laoparte..

 • Prinţul fermecător cu câteva “părţi” lipsă | Ganduri ascunse cu Alina Ilioi

  iun. 14, 2013

  Reply

  [...] cu mare respect, şi sunt convinsă că nu doar eu.  Am mai scris despre el şi în articolul “Dragostea care ne inspiră” , şi vă povesteam ce încântată sunt că s-a căsătorit, că are o soţie atât de frumoasă, [...]

 • avatar image

  anna

  feb. 10, 2014

  Reply

  Buna alina. Sunt de acord cu tine. Am sesizat multe asemanari intre tine si mine. Am vazut ca esti indragostita, ca persoana aceea te inspira sa scrii(la fel ca mine) si ca tanjesti dupa el, dupa privirea lui, prezenta lui(ca si mine) dar nu esti intr'o relatie cu el(ca mine).Nu ti'e frica ca tanjesti dupa cine nu trebuie?ca nu o sa fie sotul tau si intr'un final va fi altcineva si poate nu vei fi in stare sa'i daruieti lui inima ta intreaga, asa cum ai fi vrut?

  • avatar image

   Alina

   feb. 10, 2014

   Reply

   :) Ba da, uneori îmi e frică... Dar am încredere în Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.