Diverse

Frântură de Dumnezeu într-un om

De atâtea ori am auzit cuvintele: „Spune-mi tot, fii transparentă, va fi bine. Ce ai pe inimă?”. La început m-am eschivat, dar apoi am prins curaj şi putere şi am îndrăznit să spun ce am, ce mă frământă, ce mă doare. Am spus toate astea cu lacrimi în ochi şi cu sentimentul că îi dau o părticică din mine celui căruia îi împărtăşesc trăirile mele. M-am aşteptat să fie diferit, dar în schimb am primit o tăcere eternă şi încă un cuţit înfipt adânc pe la spate. Atunci am înţeles. Oamenii nu sunt perfecţi, ei te vor răni atunci când te aştepţi mai puţin şi ciudate sunt căile lor de a proceda. Dar Dumnezeu…oh, Dumnezeu! De câte ori i-am spus o durere a sufletului meu, m-a luat blând în braţe şi mi-a şters lacrimile care curgeau şuvoi. La El, dacă a fost o tăcere eternă, a fost pentru că asculta bătăile inimii mele pentru a le putea readuce pe făgaşul normal. Nu mă mai pot aştepta de la oameni să procedeze aşa cum procedează Dumnezeu.

Mai apoi, de câte ori nu ţi s-a spus „fără supărare” chiar înainte de a te supăra? De câte ori nu ai fost amăgit cu fel şi fel de cuvinte împodobite frumos şi de fapt, cu un conţinut gol? Nu ştiu a câta oară ţi-ai spus că data viitoare va fi diferit, va fi altfel şi…nu a fost. Pur şi simplu ţi-a fost imposibil să accepţi faptul că oamenii sunt răi, că oamenii te vor răni. Te-ai amăgit şi ţi-ai spus că nu e aşa, că poate tu ai dat peste persoanele nepotrivite.  Astfel, ai dat din coate şi ai mers înainte, cu o mână ţinând strâns de rănile sângerane şi cu cealaltă trăgând bagajele grele după tine. Parcă te-ai săturat să alergi de la o inimă la alta căutând adăpost. Te-ai săturat să alergi pe străzile ploioase, plin de răni şi cu încrederea zdrobită. E chiar atât de greu? E oare atât de imposibil să găseşti un adăpost? Nu cer prea mult…tot ce cer este să găsesc o frântură de Dumnezeu într-un om.

 

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

8 Comments

 • avatar image

  Emy

  apr. 13, 2011

  Reply

  Ai dreptate...oamenii sunt niste nenorociti, si pe cei care te-au dezamagit....lasa-i in spate.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   apr. 14, 2011

   Reply

   Emi te-am rugat să nu dramatizezi

 • avatar image

  Saga

  apr. 15, 2011

  Reply

  Vreau să cred că nu toţi oamenii sunt răi, dar, oamenii îşi caută propriul bine şi dacă asta înseamnă a te lăsa pe tine în urmă, trebuie să accepţi asta.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   apr. 18, 2011

   Reply

   Depinde. Normal că accepţi, doar că trebuie să te gândeşti că trebuie să ne iubim aproapele ca pe noi:)

 • avatar image

  drog

  apr. 15, 2011

  Reply

  cred ca tine de natura umana sa minta, sa dezamageasca, sa insele, s-o dea in bara... " everybody lies! " House md

  • avatar image

   Alina Ilioi

   apr. 18, 2011

   Reply

   Aşa este...ţine de natura umană...

 • avatar image

  Adnana Mocian

  apr. 26, 2011

  Reply

  Sau pur si simplu nu ai intalnit persoana potrivita careia sa i te poti descarca. sunt oameni care chiar stiu sa asculte si sa fie there for you. interesant blog :)

  • avatar image

   Alina Ilioi

   apr. 26, 2011

   Reply

   Mai rari astfel de oameni. Mulţumesc:)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.