ascuns in suflet

Îmi aştept minunea!

alinapian

În general, sunt o persoană optimistă, cu zâmbetul pe buze, de cele mai multe ori. Un zâmbet sincer, neprefăcut, din inimă. Îmi place să văd partea bună a lucrurilor şi caut câte o scuză pentru comportările neadecvate ale altora. Am căzut de multe ori, şi tot de atâtea ori m-am ridicat, bineînţeles, cu ajutorul lui Dumnezeu. Nu spun că am avut până acum o viaţă grea, ci spun că am trăit sentimente la intensitate ridicată.

Am fost mereu cea cu „lasă că o să fie bine” pe buze. Chiar şi atunci când nu se întrezărea nimic bine. Am refuzat să cred că lucrurile se pot sfârşi rău. Am învăţat să mă caut în singurătate, şi să o apreciez, pentru că mă aduce pe mine… la mine. În 90% din cazuri, chiar şi când plâng, măcar o dată zâmbesc. Pentru că aşa am învăţat… să fiu tare.

Azi am fost din nou martoră la o minune. O persoană dragă s-a rugat pentru un lucru, a primit un semn, apoi s-a îndeplinit. „Dacă nu s-ar fi îndeplinit, Alina, nu cred că aş mai fi crezut în minuni… sau în semne…” mi-au rămas cuvintele acestei persoane întipărite în minte. Am zâmbit resemnată, amintindu-mi câte semne am primit, şi cum încă aştept minunea. Şi mi s-a făcut brusc frică. Dacă nu va fi minunea, nu voi mai crede nici eu?

Poate de asta, în această seară îmi simt sufletul greu. Pentru că mă uit pe calendar şi zilele trec. La fel şi orele, săptămânile, anii. În câteva zile mai adaug un an la vârsta mea. Şi deşi am încredere că totul o să fie bine, pentru că Dumnezeu e în control, tot am senzaţia că… aştept minunea. Şi ştiu că aşteptarea asta îşi are scopul ei. Ştiu că mă transformă într-o persoană mai bună, mai chibzuită, mai echilibrată. Dar aş minţi dacă aş spune că uneori, ca în această seară, nu apare sentimentul de teamă… „dar dacă?”.

Ştiu. Teama nu ar trebui să aibă loc în inima mea. Şi iată că totuşi câteodată încolţeşte. Apare tiptil, pe nesimţite. Ca în această seară, când, cu inima strânsă, m-am întrebat: „Dacă minunea nu s-ar mai împlini, am să mai cred?”.

Fotografie realizată de Alin Haiduc

Machiaj realizat de Flavia Silaghi

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

6 Comments

 • avatar image

  Alex

  iun. 04, 2014

  Reply

  Ai sa crezi, Alina, pentru ca credinta ta nu depinde de minuni. Cum unii sunt setati sa gaseasca mereu ceva negativ, este in natura ta gasesti partea buna a lucrurilor. Dar mai presus de asta, Dumnezeu rasplateste credinciosia si asteptarea in curatie. (Imi cer scuze ca vorbesc despre tine ca si cum te-as cunoaste) O sa fie bine! ;)

 • avatar image

  Ciprian Barsan

  iun. 04, 2014

  Reply

  Deosebit, ca de fiecare data superb ! Felicitari...

 • avatar image

  Livia Anghel

  iun. 04, 2014

  Reply

  intr un context asemanator incuraja cineva cam asa:"cineva te cauta,e in cautarea ta. doar ca nu te a gasit inca.exista acel gol in inima cuiva pe care altcineva n a reusit sa l umple. la momentul potrivit si hotarat de Dumnezeu tu ii vei umple golul cu tine-le tau. cred ca privind in urma, in singuratate au fost lucruri pe care ai reusit sa le inveti mult mai usor,sau pe care poate in nesinguratate nu le ai fi invatat.. nu uita, toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce L iubesc pe El!

 • avatar image

  Malinescu Marius

  iun. 04, 2014

  Reply

  Uneori minunile sunt mereu langa noi. Pregatirea este insuficienta. Se spune ca in cartile de Tarot este toata intelepciunea omenirii. Si totusi nu vedem decat niste picturi. Apoi intalnim oameni carora nu le acordam interes sau atentie si ei erau minunea asteptata. Dumnezeu a facut posibiliul intalnirii pentru o secunda sau pentru o viata. Credinta este metoda noastra de a plati Creatiei. In plan spiritual banii sunt inutili. Oferi credinta pentru a primi speranta. Nu esti singura incercata de ganduri mai ales dupa o cadere fara de care nu exista varf. Curatenia inimii atrage ceea ce ii este necesar. Am incetat sa mai caut intentionat ceva. Ma ofer vietii asa cum sunt si ea ma rasplateste, de exemplu, cu gandurile tale.

 • avatar image

  Razvan

  iun. 05, 2014

  Reply

  Stiu ca asteptarea e grea, dar de multe ori, asteptarea trebuie sa fie "activa", trebuie sa ne facem si noi partea, in sensul ca si noi trebuie sa actionam. Cand ne rugam, Dumnezeu asculta si ne raspunde, iar in unele cazuri, El trimite raspunsul, dar noi suntem aceia care trebuie sa mergem sa-l revendicam. Nu te descuraja, desi se pare uneori ca nu vezi nimic. Fii tare si puternica ! Domnul este credincios in implinirea fagaduintelor Lui si El nu ne va lasa. Chiar si in cea mai neagra noapte, El e alaturi de noi ! Nu dercuraja ! Tine capul sus !

 • avatar image

  avc

  iun. 05, 2014

  Reply

  crdinta adevarata se bazeaza pe informatii acurate...de acea poti crede si fara minuni.tu ai intelepciune...si iti ajunge.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.