ascuns in suflet / de la o fata catre alta

Înainte să poţi să găseşti pe altcineva, trebuie să te găseşti pe tine.

44c9b9fa358eced822f2e4f9c3368d45

Opreşte-te un pic din alergat. Stai aşa. Uite, ai sufletul în bucăţele. Nu vezi cum, în fuga ta, culegi şi mai uiţi câte o bucată? Stai puţin pe loc, pentru că nu se va întâmpla nimic dacă te vei opri. Nu de această dată.

De ce alergi cu braţele deschise spre cineva, când vezi bine că braţele tale nu sunt pregătite să îmbrăţişeze pe nimeni altcineva acum, în afară de tine? Că au rămas prea scurte de atâta îmbrăţişat prea strâns?

De ce ignori acel sentiment care te face să te simţi străină faţă de tine? În zadar te uiţi ţintă la tine, în oglindă, crezând că o să primeşti răspunsuri. Răspunsurile nu se primesc aşa. Ele se primesc când iei de mână sufletul tău. Iar pentru a-l lua de mână, trebuie să-l cunoşti.

De ce vrei cu orice preţ să nu se răcească locul care-a rămas gol? Lasă-l să fie gol. Va fi ocupat la momentul potrivit, exact atunci când trebuie. Când eşti pregătită.

De ce tragi inima după tine, deşi ea îţi arată clar că are nevoie de un timp în care doar tu să locuieşti în ea? Chiar nu te interesează pe cine găzduieşti acolo? Nu toţi musafirii sunt bine intenţionaţi, să ştii. S-ar putea să inviţi şi hoţi, ucigaşi şi mincinoşi. Fără să ştii, într-o clipită, te vei trezi că locuieşte un prădător în ea, fără să plătească chirie.

Dacă tu nu poţi sta cu tine, de ce crezi că alţii ar putea sta? Dacă tu nu te iubeşti şi nu te respecţi, crezi că alţii o vor face?

Nu mai alerga după tot felul de poveşti ieftine, cu iz de bazar. Sentimentele curate nu le cumperi la duzină.

Cu cât ai mai mulţi trecători prin inima ta, cu atât devine mai uzată şi mai călcată în picioare.

Opreşte-te.

Descoperă cine eşti tu cu adevărat. Tu. Fără el. Fără relaţii. Fără umpluturile superficiale cu care te chinui să acoperi găurile făcute de pasagerii dispăruţi.

Acordă-ţi timp. Nu grăbi procesul de cunoaştere personală, pentru că de această dată, miza e mare.

Înainte să poţi să găseşti pe altcineva, trebuie să te poţi găsi pe tine.

 

Prin bunăvoinţa unui cititor, găsiţi articolul citit aici: https://soundcloud.com/cartea-vietii-3/the-book-of-life-gaseste-te-pe

P.S. Mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi mă vor vota la secţiunea 8, categoria CEL MAI BUN BLOG, http://www.radardemedia.ro/pagina-de-vot-premiile-radar-de-media-editia-primavara-2014/

Citeste si:

de la o fata catre alta

Vă rog, NU vă mai transformați în fotografii!

Transformare before & after Dragi femei, Vă rog, NU vă mai transformați în fotografii! Mi s-a întâmplat nu de pu...

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

3 Comments

 • avatar image

  cristian

  apr. 25, 2014

  Reply

  pe ce loc ai iesit la premiile astea?

  • avatar image

   Alina

   apr. 25, 2014

   Reply

   Cred că pe locul 5, Cristian!

 • avatar image

  Diana

  feb. 10, 2015

  Reply

  Ce frumos ai scris!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.