Diverse

Întâlnire dublă

Tot mai mulţi tineri se luptă cu lumea drogurilor. Anturajul, situaţia familiară şi eşecurile sentimentale îi împing spre lumea neagră din care puţini ies fără cicatrici. Nu este o lume presărată doar cu ’’praf’’ alb, ci este o lume care merge mână în mână cu prostituţia, traficul şi cu armele. Centrele de dezintoxicare sunt pline, dependenţi victorioşi puţini. Fiecare îşi promite că e ’’pentru ultima dată’’, ca mai apoi să ia din nou în mână blestematul ac. Şi mai puţini sunt acei care recunosc că sunt dependenţi şi că au nevoie de ajutor. Dintr-o lume ascunsă şi plină de negare, oare se mai poate ieşi?

Toamnă în suflet

Este o zi obişnuită de toamnă. Frunzele cad libere pe solul umed. Vântul adie uşor şi o poartă scârţâie în depărtare. Spre mine se îndreaptă o fată cu părul lung. Are pe ea o rochie din mumbac şi în picioare o pereche de cizme din gumă. La gât îi atârnă un şal aşezat neglijent. Se apropie şi se uită la mine cu ochii ei mari, inocenţi. ’’Eu sunt Dana’’, spune ea cu o voce dulce. Sunt năucită. Fata asta are o frumuseţe angelică!

-Dana, eşti pregătită să discutăm azi?rostesc apăsat.

Ea dă din cap uşor. Zâmbeşte trist. Cine ar putea bănui că în spatele acestei fiinţe fragile se ascunde un mister?

Înapoi în trecut

Închid ochii şi în faţa mea se derulează o altă întâlnire. De data aceasta, de mine se apropie o fată sleită de puteri, cu cearcăne mari şi neîngrijită. Pe ea are aruncat un capot şi părul îi este ciufulit. Începe să ţipe că nu mai poate. ’’Vreau. Vreau drog’’ strigă ea cu ultimile puteri. E acolo la o clinică de dezintoxicare. Vrea să se lase. Dar ’’nu pot. E ca şi cum cineva îmi ţine o pernă peste faţă şi nu pot să respir. Şi eu vreau să respir. Vreau aer’’, povesteşte fata tristă din faţa mea. Lacrimile curg şiroaie pe obraji. ’’Ajută-mă’’, se uită ea la mine rugător. O încurajez. Nu ştiu cât reuşesc. În spatele măştii negre bănuiesc că se află o fată care cândva era frumoasă. ’’Eu, eu nu sunt aşa’’ plânge ea deznădăjduită. Se ridică de pe scaun şi-şi îndreaptă spatele apăsat de poveri. Se uită lung la mine, cu ochii mari, dar şterşi din cauza drogurilor. ’’Apropo, sunt Dana’’ îmi zice ea înainte să plece.

Deschid ochii. A reuşit. Privesc acum la fata ce stă în faţa mea. Vioaie, zâmbitoare şi puternică. A luptat. A câştigat. Da, e Dana.

 

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

4 Comments

 • avatar image

  Cata

  sept. 05, 2011

  Reply

  Ai o mica greseala ,, rochie din mumbac .. " Fii binecuvantata!

 • avatar image

  Blogosfera Crestina

  sept. 05, 2011

  Reply

  Draga Alina, Te invitam sa arunci o privire peste Blogosfera Crestina. http://blogosferacrestina.blogspot.com/

  • avatar image

   Alina Ilioi

   sept. 11, 2011

   Reply

   Am aruncat:D

 • avatar image

  tonko

  sept. 05, 2011

  Reply

  Sărut mîna ! Foarte impresionant ! Dependenţa ,de orice , este devastatoare , trebuie multă fortă să te ridici şi dacă nu o găseşti în tine altcineva nu te poate ajuta .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.