Interviuri

Interviu Andi Moisescu: „Prefer să intervin cu un pas înaintea cauzei, ca să mă feresc de efect”

Un om inteligent, un om realist şi un om pe care nu-l poţi trece cu vederea. Aşa este Andi Moisescu, jurnalistul înfocat care face parte din juriul concursului „Românii au talent”. O persoană simplă care nu consideră că are nevoie să se dea în spectacol pentru a deveni cunoscut şi totuşi este printre cele mai cunoscute figuri publice din România. Andi este pentru  mine un om care a reuşit să-şi construiască o carieră prin forţe proprii şi care a câştigat respectul nostru, al tuturor. Deşi perioada aceasta este căzut fizic din cauza unei dureri groaznice de măsea, aşa cum mi-a spus el, totuşi şi-a făcut timp pentru mine şi pentru voi. Lectură plăcută. A reuşit să spună mai multe decât alţii într-o carte.

Alina Ilioi: Andi, cine eşti tu atunci când nu te vede nimeni?

Andi Moisescu: N-am sesizat diferenţe între mine, cel care se vede şi mine, cel care nu se vede. Suntem una şi aceeaşi persoana. Nu văd la ce mi-ar folosi să fiu altfel. Ar fi un efort din care nu cred c-aş avea nimic de câştigat. Ba, ca să fiu şi mai sincer, ar fi un efort pe care n-aş fi în stare să-l fac. Sunt praf la interpretare.

Alina Ilioi: Dacă ai avea ocazia să câştigi ceva, călcând peste principiile tale, ai face-o?

Am avut grijă să-mi facă discret cu ochiul numai câştigurile care nu mă pun să-mi calc principiile în picioare. E un truc. Prefer să intervin cu un pas înaintea cauzei, ca să ma feresc de efect.

Alina Ilioi: Ce te deosebeşte pe tine, de restul oamenilor?

Andi Moisescu: Nu ştiu şi nici nu m-a preocupat vreo clipă aspectul ăsta. Prefer să-mi folosesc energia încercând să fiu foarte bun în ceea ce fac. Dupa care îi las pe alţii să facă diferenţa.

Alina Ilioi: Ce părere ai despre societatea din ziua de astăzi?

Andi Moisescu: Mai bine nu mă întrebi. N-am un răspuns mobilizator. De societatea de astăzi pot să fac cel mult mişto.

Alina Ilioi: De ce crezi că oamenii încearcă să-l scoată pe Dumnezeu din “ecuaţia” lor?

Andi Moisescu: M-ai prins. Deşi pare că le ştiu pe toate, n-am un răspuns sincer la întrebarea asta. Bine, fie vorba între noi, mă preocupă mult mai tare să nu cumva să-L pierd eu pe Dumnezeu din ecuaţia mea, decât să mă gândesc de ce încearcă alţii să-L scoata din a lor.

Alina Ilioi: Ce îi lipseşte showbizului românesc?

Andi Moisescu: Raportat la spaţiu şi timp, în ce ne priveşte, mi-e teamă că are prea multe, nu că i-ar lipsi ceva anume. Dar, până la urma, cine sunt eu să judec un întreg showbiz? M-am văzut un sezon la masa juriului în Romanii au talent şi-am început să mi-o iau în cap? Ia să-mi văd mai bine de treaba mea, căci şi-aşa mi-au reproşat unii că prea mă ţin de glume politice într-o emisiune de divertisment şi nu se face domnule Moisescu.

Alina Ilioi: Ce ai schimba în viaţa ta dacă ai avea ocazia?

Andi Moisescu: Mi-aş opri durerea de măsea care m-a cocoşat în ultima săptămână. Dacă mă ţine sănătatea, de restul mă ocup fără să cer nimănui nimic.

Alina Ilioi: De ce consideri că avem nevoie în viaţă pentru a fi fericiţi?

Andi Moisescu: De obiective înţelept alese. Eu care-mi dorec întotdeauna „mai bine” sunt fericit. Nu ştiu dacă acelaşi lucru îl poate spune cel care-şi doreste „mai mult”.

Alina Ilioi: Cine este femeia vieţii tale şi cum ţi-a cucerit inima?

Andi Moisescu: Asta nu mai e un secret de mult. Nu-mi amintesc să mă fi căsătorit în secret. Cred c-am făcut-o atât de public cât m-a lăsat inima. Oricum suficient cât să-mi cunoasca toată lumea soţia. Cum mi-a cucerit ea inima, asta ţine deja de intimitatea familiei noastre, chestiune peste care n-aş trece pentru nimic în lume.

Alina Ilioi: Andi, să revenim puţin la emisiunea “Românii au talent”, emisiune care este foarte populară. S-au auzit multe voci în urma încheierii primei ediţii. Unde consideri că s-a făcut o greşeală şi de ce?

Andi Moisescu: În ce mă priveşte, dacă am făcut vreo greşeală am recunoscut-o public, la momentul cu pricina. În ceea ce priveşte rezultatul final, el nu face decât să ilustreze perfect opţiunea celor care au votat prin sms. Poate că nu şi a celor care au comentat fără să dea sms, dar asta e cu totul altă poveste. Eu am avut alt favorit, dar am acceptat împăcat rezultatul votului. Alegerile din ultimii 20 de ani m-au antrenat suficient în sensul ăsta.

Alina Ilioi: Îmi displac întrebările tipice şi totuşi una îmi stă pe limbă. Ai recunoscut că ai avut un preferat  în prima ediţie a concursului. Pe cine?

Andi Moisescu:Da. Am şi recunoscut. Am avut chiar mai mulţi. M-aş fi aşteptat să câştige Narcis Ianău.

Alina Ilioi:Ce îţi doreşti pentru tinerii/oamenii din România?

Andi Moisescu:Îmi doresc să aibă motive să mai rămână şi pe aici.

Interviu realizat în exclusivitate şi cu mult drag.

Imagine din arhiva personală a intervievatului.

Citeste si:

Interviuri / Social

Magda Coman: „Despărţirile sunt grele şi dureroase, însă cred în Dumnezeu, şi voi trece peste această periodă, iar într-o zi voi zâmbi din nou.”

Vă amintiţi de Magda Coman. Anul trecut am realizat un interviu cu ea, pe care îl puteţi reciti aici, despre viaţa ei şi despre...

Interviuri

Interviu cu Florentin Dumitru, Nana Falemi şi Iulian Miu

  Nu de puţine ori am auzit bărbaţi referindu-se la cei trei: Florentin Dumitru, Nana Falemi şi Iulian Miu ca la "idolii ...

15 Comments

 • avatar image

  MIMI

  iun. 13, 2011

  Reply

  chiar este o persoană realistă şi cu mult bun simţ, şi felicitări deoarece încă îşi menţine principii sănătoase într-o lume tot mai nebună, este un exemplu pozitiv pentru noi...:)

 • avatar image

  Deia

  iun. 13, 2011

  Reply

  Mereu mi-a placut Andi Moisescu. Felicitari pentru interviu! Este intotdeauna o placere sa vad/aud replicile sale.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   iun. 13, 2011

   Reply

   Mulţumesc. Aşa este, e un om deosebit

 • avatar image

  fortuna

  iun. 13, 2011

  Reply

  Desi nu stiam nimic despre Andi Moisescu nici n-am aflat nimic. Decat ca a fost in juriul celei mai valoroase emisiuni romanesti din ultimul an si ca e un om integru, care nu se lauda adica. Tace si face bine, se pare. Dar toti oamenii publici cred ca ei fac bine ceea ce fac. Deosebirea dintre ei e ca unii se lauda altii, nu. Dar nici putina lauda nu strica, altfel cum ar afla publicul ca cineva lucreaza bine pentru el?

  • avatar image

   Alina Ilioi

   iun. 23, 2011

   Reply

   :) Da, e un om integru Andi:)

 • avatar image

  Andreea

  iun. 14, 2011

  Reply

  Felicitari Alina pentru interviu! Daca pana acum eram doar fan Andi Moisescu, acum pot spune ca intr-adevar il admir pentru simplitatea si modestia de care ar trebui (poate) sa dea dovada mai multe persoane publice din Romania.

  • avatar image

   Alina Ilioi

   iun. 23, 2011

   Reply

   Mulţumesc Andreea. Ai dreptate

 • avatar image

  vyperlook

  iun. 14, 2011

  Reply

  un om adevarat.tot respectul

  • avatar image

   Alina Ilioi

   iun. 23, 2011

   Reply

   Aşa e

 • avatar image

  tonko

  iun. 15, 2011

  Reply

  Bafta in continuare !

  • avatar image

   Alina Ilioi

   iun. 23, 2011

   Reply

   Mulţumesc

 • avatar image

  Rocsa

  iun. 15, 2011

  Reply

  Asa oameni mai rar pe la televiziune, mai ales in Romania!Buma treaba faci, Alina! Doamne`ajuta si la mai mult!;)

  • avatar image

   Alina Ilioi

   iun. 23, 2011

   Reply

   Mulţumesc dragă Rocsi

 • avatar image

  Pato Basil

  iun. 18, 2011

  Reply

  foarte frumos interviul, felicitari!

  • avatar image

   Alina Ilioi

   iun. 23, 2011

   Reply

   Mulţumesc:)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.