Diverse

Primesc bani de aur pentru puşculiţa mea

Vizite: 6547

    Privesc în puşculiţa inimii mele şi realizez cât de puţin aur am adunat şi cât de mult fier. Mă uit la banii rotunzi şi strălucitori care semnifică iubirea mea pentru oameni şi… sunt atât de puţini şi de mici! În schimb, în puşculiţă stau aruncaţi unul peste altul, nişte bani grei, mari şi numeroşi. Şi, oh, cât sunt de mulţi! Şi cât de mulţi au fost aruncaţi şi de alţii în puşculiţa firavă a inimii mele! Din când în când, mult prea rar, am mai primit şi câte un bănuţ de aur. Cât l-am mai preţuit…

    Încetul cu încetul, puşculiţa a început să capete fisuri. Se arunca în ea cu pietre. Poc, poc, câte una se lovea de marginea casantă a sufletului meu. Poc, venea în viteză câte o piatră aruncată de oamenii cărora le-am dat să ţină scutul mare şi greu. Pietre de tot felul: ură, invidie, minciuni, bârfă zburau în jurul cioburilor sparte ce cândva erau o puşculiţă. Opriţi-vă! Spargeţi inimi! Opriţi-vă! Ucideţi suflete! Dacă trebuie să aruncaţi, aruncaţi cu bani de aur. Dacă trebuie neapărat să daţi ceva, daţi iubire. Dacă trebuie să vorbiţi, mângâiaţi. Dacă trebuie… dacă trebuie să jertfiţi pe cineva, jertfiţi-vă pe voi înşivă. Nu mai împărţiţi bani grei şi murdari, nu se poate cumpăra de pe ei decât amărăciune şi durere. Oferiţi pentru puşculiţa inimii mele aurul. Cu acest fel de bani de aur se poate cumpăra fericirea şi iubirea. E un paradox. Nu spargeţi puşculiţa inimii mele în drumul vostru. Păşiţi uşor, e fragil.

Imagine preluată de pe:  www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

3 Comments

 • avatar image

  Alexandru

  feb. 21, 2012

  Reply

  Foarte foarte frumos articolul de azi. Stiu ca am avut comentarii mai acide in general, cu toate astea ma intorc pe pagina ta cu placere, nerabdator sa citesc ultimele tale randuri. Si astazi am avut o surpriza foarte placuta.

 • avatar image

  Ionuț

  feb. 21, 2012

  Reply

  Cât de firavă este inima noastră...cât de mult praf se adună pe ea și câte lucruri rele strângem acolo...bani de aur,da, bani de aur! Dar oare câți mai oferă azi bani de aur unei inimi?

 • avatar image

  Horatiu

  feb. 22, 2012

  Reply

  Doamne ajuta-ne sa strangem numai lucurui compatibile cu temelia care este Cristos, adica aur, argint si pietre scumpe, si nicidecuma lemn, paie si trestie!! Doa\mne da-ne intelpciunea de a deosebi lucrurile de valoare in viata de cele care sunt perisabile, adica cele care sunt doar "combustibil pentru focul vesnic!". Doamne ajuta ca lucrarea noastra sa fie una care va straluci la momentul cand va fi incercata prin foc !!! Asta inseamna sa adun in visteria inimii mele numai lucruri bune, adica acei "banuti de aur" despre care scrii asa de frumos in acest articol !!!Felicitarile mele si multumesc pentru articol!!! Fi binecuvantata!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.