Diverse

Şi tot spui că ai să pleci…

     Ştii tu, e acel moment în care parcă ai lăsa totul în urmă şi ai pleca. Nu contează unde, nu contează nici măcar pentru cât timp. Pur şi simplu îţi doreşti să pleci pentru că ai obosit.

   Ai obosit să lupţi cu tine, să te convingi că eşti bine, că nu ai nevoie de nimeni care să te sprijine. Pur şi simplu realizezi că uneori în lupta aceasta nu este nici un adversar. Ajungi să realizezi că adversarul eşti tu.  De multe ori îţi repeţi că nu vei mai crede aceleaşi minciuni, că nu vei mai avea aceleaşi aşteptări. Şi… iată-te din nou, în acelaşi loc… muşcând din acelaşi măr stricat şi înghiţind aceeaşi minciună presărată bine cu sare.

 Ai obosit să tot mai speri în oameni. Ţi-ai spus că poate e doar o perioadă, că e posibil să fi întâlnit persoanele nepotrivite… poate că… cine ştie. Poate că vei găsi acel ceva, acea persoană care va da peste cap tot ceea ce alţii au construit de-a lungul timpului. Va da peste cap acel munte de gust amar şi dezamăgire. Câteodată parcă nici nu-ţi mai vine uşor să asculţi scuzele şi motivele lor. Pur şi simplu nu mai te interesează şi-ţi vine să le spui să se ducă să-şi ungă capul.

Ai obosit să dai şi să nu primeşti în schimb decât sacoşe goale care duhnesc a vorbe goale. Ai luat din inima ta câte o bucăţică şi ai tot dat tuturor celor care păreau că au nevoie. Ai sperat că o să poţi înlocui locurile goale cu alte bucăţele din inimă care ţi se vor oferi. Din păcate, iată că a trecut timpul şi priveşti prin găurile rămase goale şi… nu-ţi vine să crezi. Parcă încă îţi vine greu să crezi.

  Şi tot spui că ai să pleci. Tot spui că ai să-ţi împachetezi frumuşel visele şi speranţele şi ai să porneşti la drum. Nu te îndoieşti, ştii sigur că poate va veni şi acel moment decisiv, în care pur şi simplu te vei ridica de la masa plină de oameni falşi şi vei păşi pe uşă, parcă mai uşurat ca niciodată. Nu, şi asta nu pentru că te crezi mai bun ca ei, ci pentru că pur şi simplu ai obosit pentru o perioadă.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

P.S. : Sunt în finala Premiile Radar de Media. Dacă îţi place ce scriu, am nevoie de votul tău la secţiunea 8, CEL MAI BUN BLOG. http://www.radardemedia.ro/pagina-de-vot-finala-premiile-radar-de-media-editia-primavara-2014/

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

8 Comments

 • avatar image

  Marius

  apr. 08, 2012

  Reply

  Nu pot decat sa apreciez ca Dumnezeu se foloseste de tine si multi se regasesc in ceea ce spui, printre care si eu!De multe binecuvantari sa ai parte Amina,te salut!

  • avatar image

   Alina

   apr. 16, 2012

   Reply

   Mulţumesc Marius:) Amin, amin

 • avatar image

  Diana

  apr. 09, 2012

  Reply

  Daa e vorba de responsabilitate si mai ales de curajul de a lua deciziile corecte pentru noi insine. Ne complacem in ceva cu care ne-am obisnuit fara sa indraznim sa "plecam" din cadrul nociv, intoxicat cu iluzii si povesti frumoase. Instinctul e intotdeauna viu si tresare, avertizeaza dar degeaba; il ignoram constient sau nu. Ocolim o "durere" dar, de fapt, fara sa ne dam seama, o dam la schimb pe alta durere mai indepartata, mai profunda si intotdeauna certa. Daca simti ca e momentul sa pleci e bine sa nu intarzii aceasta plecare. Da! Ai dreptate ca intotdeauna. Minunat articol. Felicitari!!!

  • avatar image

   Alina

   apr. 16, 2012

   Reply

   Îţi mulţumesc Diana. Cu adevărat, din păcate, uneori ne complacem...:)

 • avatar image

  Savoir Faire

  apr. 10, 2012

  Reply

  Mare adevar spui, felicitari !

 • avatar image

  Anonim

  apr. 22, 2012

  Reply

  Sa stii ca unele persoane se folosesc de ce ai scris tu aici, in genul ca isi insusesc vorbele tale. Sa ai o zi faina.

  • avatar image

   Alina

   apr. 22, 2012

   Reply

   Din păcate ştiu...numai că nu le pot detecta

 • avatar image

  Simona

  feb. 20, 2014

  Reply

  Din inimă la inimă. Felicitări!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.