Diverse

Singura datorie pe care o ai e față de tine!

În viață nu suntem datori nimănui cu nimic. Doar nouă înșine. Nouă ne suntem datori pe deplin. Suntem datori față de noi să trăim o viață frumoasă și curată. Ne suntem datori nouă să ne respectăm, să ne iubim și să ne prețuim. Ne suntem datori propriei persoane să nu ne batem joc de ceea ce suntem, ci să avem grijă atât de sufletul nostru, cât și de inima noastră.

Ne suntem datori nouă înșine să nu acceptăm din partea nimănui umilire și degradare. Asta pentru că ceea ce spun alții despre noi este de fapt ce spun despre ei, în majoritatea timpului. Ne suntem datori să ne urmăm visele și idealurile, să luptăm pentru ceea ce dorim și să muncim pentru a le obține.

Suntem datori peste măsură față de propria persoană. Avem datoria de a trăi frumos atât în timpul zilei cât și în timpul nopții. Avem datoria să selectăm ce ni se oferă și să discernem între bine și rău. Avem datoria de a ne îngriji atât de suflet, cât și de trup.

Avem o mare datorie față de noi, aceea de a trăi viața care ne-a fost dată de către Dumnezeu. Suntem datori nouă înșine cu acceptare, blândețe și răbdare. Ne suntem datori să ne înconjurăm de oameni iubitori pe care să îi apreciem în fiecare zi.

Până când nu vom înțelege că dacă NOI nu ne respectăm întâi, nu ne iubim întâi, nu ne trasăm anumite limite, nici cei din jur nu prea vor putea să facă asta. Doar dacă apare o minune de la Dumnezeu. Însă nu ne putem permite ca noi să ne tratăm propria persoană în glumă, și să avem așteptarea ca cei din jur să ne ia în serios. Așa cum te vezi, te vor vedea și ceilalți. Așa cum te percepi, o vor face și ei. Așa cum ai grijă de tine, vor avea și ceilați.

Fă-ți datoria față de tine! Abia după aceea vei reuși să înțelegi că singura datorie pe care o ai este față de tine, ca mai apoi, ca să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți, datoria de a iubi, respecta, încuraja, susține se va răsfrânge și asupra lui.

Cu cât îți vei plăti mai repede datoria față de tine, cu atât mai repede viața ta va începe să capete conturul dorit!

Citeste si:

Diverse

Am făcut o pauză

Salut, Ce mai faci? Să știi că eu am făcut o pauză căci mi-am spălat sufletul. Cum cu ce? Cu lacrimi. Nu știai că lac...

Diverse

Cum ne pot ajuta jocurile online?

Jocurile educative online pot avea o serie de efecte pozitive asupra copiilor și tinerilor care le utilizează. Acestea pot include: ...

3 Comments

 • avatar image

  dininimapentrutine

  ian. 25, 2018

  Reply

  Felicitari pentru articol!

  • avatar image

   Alina Ilioi

   feb. 15, 2018

   Reply

   Mulțumesc mult!

   • avatar image

    dininimapentrutine

    feb. 15, 2018

    Reply

    Va urmaresc cu interes postarile! Multa inspiratie in continuare

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.