ascuns in suflet

Stări sufleteşti despre care nu se vorbeşte

 1486781_723022047710304_197780451_n

Sunt vorbe, care o dată spuse, taie adânc în piele, pătrund prin fiecare muşchi şi ajung drept la inimă, cu viteza unui chirurg cu experienţă.

Sunt promisiuni pe care le primeşti şi se transformă în cuvinte goale care au ecou în inimă. Acestea sunt promisiunile neîndeplinite.

Este acel „vreau să cred că nu m-a afectat” care te bântuie şi se ţine după tine ca un spirit nedorit.

Sunt nopţile în care te-ai obişnuit să adormi cu acel ultim „noapte bună”, iar acum stai până cazi frânt de oboseală, şi e trecut de miezul nopţii, iar tu numeri stelele.

E acel moment în care faci cunoştinţă cu cineva şi nu-ţi place de acea persoană doar pentru că are numele lui/ei.

Acel „cum e mai bine pentru tine, e şi pentru mine” şi apoi acea alegere care nu e bună pentru nici unul dintre ei.

Momentele în care-ţi spui că a fost doar o etapă, o poveste, deşi simţi că a fost, poate, povestea vieţii tale.

Clipa în care pleci, dar păşeşti atât de rar, pentru că speri să vină din spate, să te prindă şi să-ţi spună că nu vrea să pleci nicăieri, niciodată.

Secunda în care i-ai spune că tu de Crăciun doreşti cadou prezenţa lui/ei.

Sunt oameni cărora li te descoperi bucăţică cu bucăţică, deşi tremuri de fiecare dată când mai dai câte un strat jos. Ai ales să-i laşi să te vadă exact cum eşti tu, şi au transformat asta în avantajul lor.

Acele planuri pe „când vom îmbătrâni…” anulate de două drumuri luate separat, ca mai târziu să simţi că ai îmbătrânit deja de tânăr.

Minciunile pe care ţi le spui în speranţa că o să uiţi care este adevărul. Dar adevărul ţine să-ţi amintească zilnic că el are ultimul cuvânt de spus.

E acel „e complicat să ne mai complicăm” care face iarna mai rece, tăcerea mai surdă şi lupta imposibilă. Pentru că nu poţi câştiga o luptă pe care crezi că deja ai pierdut-o.

Sunt stările sufleteşti pe care le pui deoparte sau le ignori, în speranţa că vor dispărea. Mai târziu vei realiza că dacă nu vorbeşti despre ele, înseamnă că-s puternice. Asta pentru că ce nu poţi exprima sau spune e din cauză că acele cuvinte sunt prea încărcate de emoţie.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

4 Comments

 • avatar image

  AlexMB

  nov. 29, 2013

  Reply

  Frumos spus Alina: ”Asta pentru că ce nu poţi exprima sau spune e din cauză că acele cuvinte sunt prea încărcate de emoţie.” Așa este. Unele cuvinte nu le poți spune cu voce tare, dar pot fi auzite de glasul inimii.

  • avatar image

   hannybal_dc

   ian. 17, 2014

   Reply

   Salut, Da ai dreptate si din experienta stiu ca de obicei multe/multi isi dau seama dupa o perioada ce au facut si cand v-or sa mai repare e greu si putine reusesc(TRUE LOVE):P

   • avatar image

    alin

    aug. 14, 2014

    Reply

    Cand vor sa mai repare . V-or este gresit .

 • avatar image

  alin

  aug. 14, 2014

  Reply

  Nu se scrie v-or . Verbul a vrea . Ei /ele vor . Ei vor sa repare . Etc etc .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.