Diverse

Tratament împotriva singurătăţii

   Singurătatea este acel sentiment „gol”. Acel ceva care te face să te uiţi în jur şi să simţi că… nu aparţii nicăieri şi de nimeni. Că eşti tu. Tu şi atât.

   Aseară a adus cineva vorba de singurătate. Acel lucru mi-a amintit cum, cu două săptămâni în urmă, într-o sală plină de oameni s-a lansat provocarea de a ridica mâna persoanele care se simt singure. Mai mult de jumătate din sală au făcut acest gest. M-a lovit realitatea încă o dată. Am realizat cât de mult tânjim după înţelegere şi companie. Şi ştii… atunci când te simţi singur într-o încăpere plină de oameni şi cu o agendă plină cu numere de telefon, este ironic şi dureros. Din nefericire, tot mai multă lume se simte singură pentru că am uitat să mai comunicăm şi să mai simţim unii cu alţii. Ne mulţumim să ne trezim dimineaţa, să mergem la şcoală sau lucru, apoi să ne întoarcem acasă şi spre seară să adormim. Cunosc persoane şi recunosc că am făcut şi eu uneori asta, care lucrează peste măsură şi asta doar pentru ca să nu simtă că-s singure. Ca să uite de tot ce e în jurul lor. Persoane care pur şi simplu se adâncesc în muncă. Numai că noi nu realizăm că aceasta este doar o soluţie temporară. O soluţie care nu va dura de-a lungul anilor.

   Să te simţi singur… parcă începe să devină tot mai mult un fel de… boală, şi parcă… e molipsitor. Da, când te simţi singur, apelezi la Dumnezeu. Acum poate că îmi vei spune că ai nevoie de ceva palpabil în viaţa ta, de ceva de care te poţi sprijini. Te-ai gândit vreodată că poate aştepţi de la persoanele nepotrivite ca să-ţi umple singurătatea? Ieri am fost la o grădiniţă din Cluj. Acolo am stat de vorbă cu nişte copilaşi scumpi, care cu prima ocazia m-au tras jos spre ei şi m-au pupat toţi pe rând, apoi m-au îmbrăţişat. În acelaşti timp, venea câte unul şi-mi spunea la ureche că „eşti frumoasă”. Nişte lucruri atât de simple şi… totuşi complicate. Simple pentru copilaşi şi complicate pentru noi, adulţii. Nu vă pot spune decât că am plecat de acolo cu un zâmbet larg pe buze şi o inimă plină de dragoste. Ei mi-au umplut singurătatea pentru acea zi şi au reuşit să facă asta doar într-o oră. Te simţi singur? Atunci poate că e timpul să te încalţi, să îţi iei haina şi să mergi în vizită la cineva din spital, sau la cineva la care nu ai mai mers de mult. Dăruieşte din timpul tău şi ai să vezi cum ai să începi să te simţi singur din ce în ce mai puţin:)

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

Diverse

Sunt oameni care fug de ei

Sunt oameni care atât de repede fug de ei înșiși, încât în drumul lor răstoarnă și alți oameni. Îi răstoarnă ca pe n...

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

10 Comments

 • avatar image

  alecs

  apr. 05, 2012

  Reply

  Old topics, deep feelings :)

 • avatar image

  mirela

  apr. 05, 2012

  Reply

  Frumos, simplu si mai ales adevarat .... Cred ca ar trebui sa ne aplecam mai mult asupra a ceea ce ai scris cu atat mai mult cu cat urmeaza saptamana mare ... Felicitari fiinta cu chip de inger si cu vorbe de duh!

 • avatar image

  Savoir Faire

  apr. 10, 2012

  Reply

  imi place cum abordezi subiectul, defapt imi place si stilul tau de a scrie si blogul si citatele... Cred ca tocmai ai castigat un cititor.

  • avatar image

   Alina

   apr. 16, 2012

   Reply

   Îţi mulţumesc. Dacă e aşa, mă bucur. Sper să şi păstrez acest cititor:)

 • avatar image

  florin

  apr. 16, 2012

  Reply

  waw waw frumos simplu direct si adevarat

  • avatar image

   Alina

   apr. 21, 2012

   Reply

   Mulţumesc

 • avatar image

  Anna

  apr. 20, 2012

  Reply

  E foarte frumos ce scrii tu aici. Am dat din intamplare peste aces site, dar ma bucur foarte mult. Si mie imi place mult sa scriu, doar ca am un defect ce ma impiedica sa fac ceea ce faci tu: ma dau batuta prea usor. Am incercat sa-mi fac si eu propriul blog, dar mereu mi-e greu sa continui, din pacate. Oricum, scriu destul de des povesti, romane si, pe viitor, poate reusesc sa public ceva. Mersi mult ca ne-ai oferit aceste minunate articole si, cu ajutorul tau, ne simtim mai bine. Felicitarile mele si...bafta in continuare!:)

  • avatar image

   Alina

   apr. 21, 2012

   Reply

   Mulţumesc Ana. Eu spun să îţi faci curaj şi să publici ceea ce scrii. Aştept să citesc, să ştii:)

 • avatar image

  yutero

  apr. 25, 2012

  Reply

  Foarte interesant...abia te-am descoperit...

  • avatar image

   Alina

   apr. 25, 2012

   Reply

   Important este că m-ai descoperit:)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.