ascuns in suflet

Un pic prea personal.

ed5440283629a01194616fee478f990c-d6ayuj5

   Dac-ai să începi să mă iubeşti, n-am să ştiu cum să-ţi răspund, asta ţi-o spun de pe acum. De ce? Ei, să-ţi zic şi-un secret: de fiecare dată în viaţă, valabil atât romantic cât şi social, când am răspuns sentimentelor din faţa mea şi am lăsat garda jos, m-am trezit singură, cu inima descoperită.

Poate pentru că nu ştiu cum să iubesc. Poate că am un stil atât de ciudat de a iubi, încât nu-l poate înţelege nimeni. Te-aş ruga să mă ajuţi, dar până şi asta mi-e teamă şi greu. Mă bucur cu frânturi de momente, pentru că… nu ştiu cum să cer mai mult decât frânturi. Mi-e teamă să-mi ofer mai multe, pentru că am senzaţia că eu iubesc ciudat.

Iată realitatea cruntă cu care am stat azi în faţă şi pe care mi-a fost greu să o accept. Însă trebuie să o îmbrăţişez şi pe asta, la fel ca pe toate celelalte defecte ale mele.

Ştiu că toate spun asta, însă eu nu o spun, o simt. Sunt atipică. Nu spun diferită pentru că ar suna a clişeu. Recunosc, nu am de ce să ascund.

Nu ştiu dacă ştiu să iubesc cum se iubeşte. Dar, de altfel, există o formulă a iubirii? A cum ar trebui să fii când iubeşti? Sau ce ar trebui să simţi când iubeşti?

Acum vezi oameni roind în jurul meu. Sunt superficiali, să ştii. Dacă aş începe să-i iubesc aşa cum ştiu eu, batem un pariu împreună, că mai mult de jumătate dintre ei ar dispărea. Oamenii nu mai ştiu ce să facă cu sentimentele. Ei trăiesc în lumea lor, iar când li se răspunde la iubire cu iubire, simt că ceva e în neregulă. Se gândesc că dacă una ca mine a putut să iubească un om ca el, înseamnă că nu sunt chiar aşa perfectă.

Şi iată, vezi, cum devenim confuzi în privinţa dragostei, şi denumim tot felul de senzaţii „dragoste”.

Iar eu, eu stau aici la biroul meu, şi mai că-mi vine să plâng pentru că nu ştiu dacă mai ştiu cum să iubesc.

Imagine preluată de pe: www.deviantart.com

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Mai devreme m-a sunat tata

Mai devreme m-a sunat tata. M-am bucurat. De mult nu m-a mai sunat el... M-a întrebat cum suntem și ce facem. A vorbit și cu Ri...

ascuns in suflet

Viața este imprevizibilă, însă tu poți fi prezent

Viața este imprevizibilă. Nu îți garantează nimeni ziua de mâine, fericirea de astăzi și siguranța clipei. Unora dintre n...

9 Comments

 • avatar image

  Acelasi EU

  aug. 14, 2015

  Reply

  Nu trebuie neaparat ca toata lumea sa iubeasca pe cineva. Decat sa te chinui mai bine ramai singura.

 • avatar image

  Jack

  aug. 14, 2015

  Reply

  Nu cred ca nu stii sa iubesti doar ca oamenii sunt tare ciudati, problema nu este la tine, e la ei, degeaba ai dorinte bune prin iubire pentru ca ei au alte interese sau alte probleme de care sunt stresati. Nu traim intr-o lume perfecta din pacate si pe oameni le este necesar sa-i iubesti in tacere sau lasandu-i in pace. Oamenii simt iubirea care are natura divina dar o primesc in mod egoist si asta o schilodeste in asa fel incat si relatiile lor devin la fel. Doar cel care te accepta cum am spune neconditionat si crede in relatia voastra , chiar daca iti va spune nemultumirile si neplacerile ce i le creezi si va pune energie din timpul lui sau va incerca sa te convinga sa schimbi anumite lucruri, dar cu dragoste si va ramane si nu va renunta la tine, te cauta si vorbeste cu tine despre frustrari,proiecte, valori, sentimente si idealuri cu tine, acela este potrivit pentru tine si cu acela poti sa faci un legamant pe viata. Asteapta o persoana care sa creada in tine si in relatia voastra, asta merita iubirea ta si tu iubirea lui.

 • avatar image

  valy

  aug. 15, 2015

  Reply

  iubeste aproapele ca pe tine insutii........ vazi pe celalalt ca si pe tine , intelegei umanitatea,, si astfel intelege si predispozitia lui de a gresii,.etc tot ce nu vine din dragoste, prin Credinta este pacat!... Cuvantul Tau da Intalegere celor simpli.

 • avatar image

  Geanina

  aug. 16, 2015

  Reply

  In viata intalnim tot felul de oameni : buni,rai,ciudati,iubitori . Dumnezeu mereu ne invata ca trebuie sa iubim . Iubirea este cel mai special sentiment. Stiu cu totii dam de acei oameni care nu prea inteleg felul nostru de a iubi. Insa fiecare om vine si cu o lectie. Aceste lectii pe care trebuie sa le invatam ne ajuta atat de mult pe viitor. Sunt sigura sti sa iubesti, si ai atat de multe lucruri frumoase de oferit . Insa omul potrivit v-a veni atunci cand Dumnezeu stie ca este cel mai bine atat pt tine cat si pt el .

 • avatar image

  Radu

  aug. 20, 2015

  Reply

  Dac-am sa-ncep sa te iubesc, pe tine sau pe altcineva, ei bine, atunci se vor deschide din nou cerurile.Oare nu e suficient?Mai e nevoie de vreun raspuns?

  • avatar image

   alina ilioi

   ian. 23, 2016

   Reply

   Da, mereu mai e nevoie de câte un răspuns :)

   • avatar image

    Radu

    mart. 01, 2016

    Reply

    Multumesc

 • avatar image

  radu

  sept. 14, 2015

  Reply

  Este o lipsa total de condescendenta de a nu raspunde celor ce scriu pe blogul tau. Pentru ce scrii aberatiile astea? Ca sa raspunda altii si sa dezvolti subiectul. E simplu doar da scrii. Asta am facut si eu. Odata ce le publici ai si datoria de a raspunde altfel mai bine pastrezi un jurnal secret. Si eu am unul. au.

  • avatar image

   Alina

   sept. 15, 2015

   Reply

   Am fost plecată timp de 2 săptămâni şi nu am stat deloc pe blog. După cum vezi, nu au apărut nici articole noi, nimic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.