Interviuri / Social

Viaţă pentru Cami Rusu: „Am fost şi sunt în palmele Lui Dumnezeu şi nu-mi rămâne decât să mă rog ca El să mă ocrotească.”

        226528_527722403932709_380035337_nDe Cami am aflat într-o zi când mă documentam pentru un material. Am vrut să văd ce ştiri noi mai sunt în Observator, şi deodată mi-a atras atenţia una în mod special. Era vorba despre ea, Camelia, şi lupta ei cu leucemia. Am urmărit cu deosebit interes cum această fată frumoasă de 23 de ani pictează cu un talent demn de amirat, şi cum prietena ei, un medic, o susţine exact aşa cum poate. În momentele acelea am simţit că aş vrea să iau legătura cu ea şi să îi spun câteva cuvinte frumoase, de încurajare. Neştiind cum să dau de ea atunci, am renunţat la idee dar mi-a rămas întipărită în memorie. Câteva zile mai târziu, am dat pe youtube peste un filmuleţ tot cu ea. Din nou am avut acea senzaţie că trebuie neapărat să o contactez. Am amânat şi atunci, neştiind de unde să încep. Peste alte câteva zile, stăteam de vorbă cu un amic din Bucureşti care era în spital şi urma să fie operat, să i se scoată un rinichi. Acesta, în loc să fie îngrijorat pentru propria-i soartă, tot îmi spunea că ar face orice pentru un „înger minunat”. Apoi, mi-a povestit de Cami, prietena lui foarte bună. Da, aceeaşi Camelia Rusu pe care eu simţeam nevoia acută de a o contacta. M-a întrebat dacă nu aş vrea să o ajut cumva. Am simţit că sar în sus de bucurie când mi-am dat seama cum Dumnezeu ne conduce unii spre alţii. Nerăbdătoare, abia am aşteptat să schimb câteva cuvinte cu fata care m-a inspirat, care trece prin această cumplită încercare şi totuşi încă-şi ţine capul sus.
1. Cami, spune-mi te rog ce consideri că e cel mai greu în lupta ta?
Sunt multe lucruri grele. Trăiesc în incertitudine în fiecare zi. Cel mai greu cred că este să nu te accepţi aşa cum eşti acum.. adică bolnavă… Am dus o luptă destul de grea cu mine însămi din cauza asta.
2. De când eşti bolnavă vezi altfel relaţiile cu cei din jurul tău?
Ce părere ai de oamenii care nu le apreciază la adevărata lor valoare?Nu ştiu dacă relaţiile le văd altfel, cât oamenii. Credeam în oameni, dar atunci nu cred că ştiam ce însemna „oameni”. Adevăratul sens al cuvântului l-am înţeles acum. Nu am cuvinte să exprim ce oameni am cunoscut şi implicit ce relaţii frumoase am legat cu ei.
3. Ai regrete Cami? Dacă da, care sunt ele?
Nu-mi pare rău de  nimic. Dacă lucrurile s-au petrecut aşa … înseamnă că ăsta e mersul lor şi trebuie să învăţ din cele întâmplate.
  4. Ce înseamnă pentru tine „a trăi o viaţă frumoasă”?
406229_523876874317262_1750503972_nSunt un om simplu. Deci o viaţă frumoasă înseamnă lucruri mărunte, cum ar fi: să fiu sănătoasă, să am persoanele dragi lângă mine, eventual un iubit şi o situaţie financiară decentă.
5. Tu eşti o fată foarte frumoasă… ce ai simţit în momentele în care ţi-ai dat seama de diagnosticul necruţător?
M-am simţit pierdută. Nici nu concepeam…să-mi cadă părul. Nu m-am privit în oglindă multă vreme. Dar m-am acceptat aşa într-un final şi a fost muuuuuult mai bine.
6. Care este relaţia ta cu Dumnezeu acum? Te-ai simţit în vreun fel nedreptăţită?
Când am aflat diagnosticul : DA! Am zis de multe ori că nu meritam să mi se întâmple asta. Nu înţelegeam de ce mie?… Dar am realizat că deja s-a întâmplat şi tot ce trebuie să fac e să merg înainte. Am fost şi sunt în palmele Lui Dumnezeu şi nu-mi rămâne decât să mă rog ca El să mă ocrotească.
7. Dacă te însănătoşeşti, care va fi primul lucru pe care îl vei face?
Aş face atâtea! Dar cred că aş merge la bunici. Suferă foarte mult din cauza mea şi aşa le-aş alina puţin bătrâneţea.

Camelia are nevoie de 150 de mii de euro pentru transplant de măduvă. Ea din păcate nu are foarte mult timp la dispoziţie…doar o lună ca să strângă această sumă. Alţii au ales să o ajute: Paula Seling, Mihai Morar, Pepe, Giulia, Dragoş Chircu şi multe alte persoane publice. Şi tu poţi să o ajuţi pe Cami să facă acest transplant în Italia! Pentru că mai multe cuvinte ar fi de prisos, vă rog să urmăriţi filmuleţul de mai jos pentru a afla mai multe.

Cod SWIFT : RZBRROBU

Raiffeisen Bank – LEI
RO98 RZBR 0000 0600 1284 0362
Titular: Rusu Vasile

Raiffeisen Bank – EURO
RO53 RZBR 0000 0600 1497 2844
Titular: Rusu Vasile

Citeste si:

Diverse / Social

Și Suceava mea?!

M-am născut, am crescut și am trăit o mare parte din viață în Rădăuți, județul Suceava. Părinții mei, familia mea, pri...

Social / special pentru voi

Unde este dragostea?

În săptămâna care a trecut, i-am întrebat pe invitații mei din emisiunea pe care o prezint, ce consideră ei că le lipsesc ...

2 Comments

 • avatar image

  mm

  mart. 22, 2013

  Reply

  Am vazut campania...sunt fara cuvinte. Imi doresc enorm sa aud ca s-a vindecat, Pana atunci as dori sa stiu pana cand anume pot fi depusi bani in contul disponibil. Mersi anticipat. Sanatate si multa putere pentru Cami !!!!!!!!!

  • avatar image

   Alina

   mart. 22, 2013

   Reply

   Cât de repede...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.