ascuns in suflet / Diverse

Câteodată mă desprind de pământ şi visez

    evening_sun_by_elasias-d3hycpy

   Mi-e permis să visez. Dar nu în orice fel, ci dacă tot visez, să o fac aşa cum se cuvine! Ca atunci când eram mică, mă urcam pe un scaun, luam o perie pe post de microfon şi îmi imaginam că în faţa mea sunt sute de oameni. „Învăţaţi să vă iubiţi” le spuneam eu, neştiind că atunci când voi scăpa de codiţe, dar voi rămâne cu gropiţele în obraji, voi sta cu un microfon în mână ca meserie şi voi scrise despre învăţatul ăsta de a iubi.

      Mi-e permis să visez, în felul în care visam, într-un mod straniu, că voi întâlni pe cineva care îmi va schimba viaţa pentru totdeauna. Şi L-am întâlnit. A fost o zi ploioasă, în care m-am uitat în ochii lui Dumnezeu şi am înţeles tot. Am înţeles mai ales ce nesăbuită am fost şi inconştientă! Şi câtă nevoie am să las deoparte orgoliul meu şi să îmbrăţişez în schimb iubirea Lui.

În modul în care inconştient eram atrasă de cărţi, şi visam că merg pe stradă, privesc oamenii adânc în ochi şi apoi ei realizează care e durerea lor. Mai apoi, visam că într-un fel sau altul, simţeam cu ei. Că empatizez. Câte lacrimi nu mi-au curs pe obraji de atunci, când am văzut câte-un om lovit de soartă… Şi câţi oameni nu am privit în ochi şi am simţit că mă înec odată cu ei în suferinţa lor. Eu doar am visat…

     Lăsaţi-mă să visez… ca atunci când îmi imaginam că voi creşte şi voi fi diferită. De atunci, mulţi mi-au spus că sunt de neînţeles şi că ceva e diferit la mine. Dar eu doar am visat… Şi des m-am uitat spre cer, încercând să înţeleg de ce mă simt ca un intrus într-o lume străină.

      Şi apoi, am mai visat că-l voi întâlni pe „el”. Nu vine călare nici pe un cal alb, şi nici cu o maşină cu mulţi cai putere. Nici nu ştiu cu ce vine, pentru că apare deodată în faţa mea, chiar când îmi curge o lacrimă pe obraz, şi mi-o şterge, apoi îmi zâmbeşte. Am visat că-mi ridic privirea spre el şi atunci am să înţeleg de ce m-am simţit o intrusă într-o lume străină. Am să-i zâmbesc înapoi şi nu am să fiu supărată pe el că a venit aşa de târziu. Nu am visat că el mă salvează pe mine, şi nici eu pe el. Am visat că ne salvăm împreună… Şi că el o să înţeleagă dintr-o singură privire de a mea, tot ce e de înţeles. Aşa am visat… Câteodată mai visez şi că o să-l cert că a venit aşa târziu, dar ştiu bine că am să uit cât am aşteptat atunci când am să-l văd.

      Şi am mai visat că trăiesc într-o lume bună, în care fiecare om are în el conştiinţă. În care fiecare vrea să iubească şi să fie iubit. În care hoţul nu fură pentru că-i place să fure, ci pentru că are nevoie. În care cel care omoară, nu face asta pentru că are sânge rece, ci pentru că nu a realizat ce face.  Am mai visat că toţi cei care rănesc şi lovesc în suflete, în toiul nopţii se căiesc şi-şi plâng păcatele. Iar cei care oferă, nu dau pentru că aşteaptă ceva în schimb, ci pentru că vor să ofere. Am visat că toţi avem un suflet bun.

      Am visat toate acestea pentru că mi-e permis să visez, atunci când am obosit să stau cu picioarele pe pământ. Continui să visez şi că o să vină „el”, şi că oamenii încă sunt buni, şi că ne mai pasă că avem un suflet de pierdut. Uneori visele devin realitate, alteori rămân doar frumoase vise…

Citeste si:

Diverse

Diana Gadola: ”Te obișnuiești cu boala și cu oboseala”

Diana Gadola: Am 33 de ani și până la ora actuală am făcut suficient de multe alegeri proaste încât să ajung pe la diverș...

Diverse

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității

ANDREEA MARIN: Uneori suntem nevoite să fim mai puternice decât o cere definiția feminității. Alina Ilioi Mureșan: Așa...

7 Comments

 • avatar image

  Alex

  iun. 22, 2013

  Reply

  Continua sa visezi! :)

 • avatar image

  claudia

  iun. 23, 2013

  Reply

  super! :)

 • avatar image

  Alexandru

  iun. 23, 2013

  Reply

  Se spune ca oamenii ce viseaza sunt intr-adevar oameni puternici.Toti ar trebui sa facem asta , toti ar trebui sa mai visam , macar din cand in cand , pentru a ne aminti de noi in primul rand , apoi sa ne amintim ca visele pot deveni realitate si nu in ultimul rand , sa ne amintim ceea ce este frumos.

 • avatar image

  Alex

  iun. 23, 2013

  Reply

  Sunt un om simplu , care se pierde in multimea de suflete,dar singurele lucruri care ma fac diferit ca o amprenta sunt inima, sufletul si modul de a gandi.De cateva zile ratacesc prin Cluj privind in ochi trecatorilor si ma intreb,oare am uitat sa visam frumos ?, oare toti avem cosmaruri? ,oare am uitat cine sunte ? care e scopul nostru ? viata e un test dat de D-zeu? .Toti se grabesc ,intr-o directie pe care nici ei nu o stiu ,oare am ajuns simple corvoade ale vieti si a banilor.De ce sa ne grabim ,chiar si la o plimbare in parc,astfel nu putem auzi fosnetul copacilor nu vedem ce e frumos,nu mai avem timp nici de rugaciunea catere D-zeu? Si cand o facem doar cerem ,nu spunem Doamne iti multumesc pentr-u o noua zi si fie voia ta precum in cer si pe pamant.Sunt un om caruia I sau intamplat minuni cu adevarat venite de sus ,stiu ca nu se vor termina dar e nevoie de ruga necontenita .Sunt singur ca D-zeu are grija de mine ,ca de toti ceilalti .Sunt atatea de facut ,ne grabim si tot nu reusim sa facem tot ce ne-am propus.Punem intrebari fara raspuns si asteptam raspuns de unde nu trebuie,toate la timpul lor nu trebuie sa fortam lucrurile sa se intample.Ca si in dragoste ,nu se poate de-a sila,toate se nasc din suflet si in timp.Am indrazneala sa spun ca traim in secolul “rataciri”,dar oare in noi insine am cautat, poate acolo e raspunsul la graba si freamatul nostru,cine stie?Daca am avea mai mult timp si rabdare uni cu alti cred ca ar fi fost altfel,sa mai spunem “iartama ,te inteleg,te ascult fara sa ma uit la ceas”……Am sti ca nu suntem singuri care sufera si care viseaza la ceva frumos ,avand aceleasi trairi si sentimente profunde.Pe noi ceilalti care visam chiar si in vis nu numai cu ochi deschisi sau inainte de a adormi ,conspira tot universal sa ne indeplineasca visul nascut din dorinta sufletului. "Câteodată mă desprind de pământ şi visez" singurul moment cand suntem cu adevarat noi insine.

 • avatar image

  Alex

  iun. 24, 2013

  Reply

  Parintele Arsenie Boca a spus ca atunci cand nu mai gasim un rost in viata noastra sa nu abandonam, ci sa continuam pentru ca vom primi un raspuns. Asadar te indemn sa continui pe acest drum si cu certitudine Dumnezeu iti va lumina viata.

 • Câteodată mă desprind de pământ şi visez « Presa Locala

  iun. 24, 2013

  Reply

  [...] sursă: Alina Ilioi [...]

 • avatar image

  LAle

  iun. 25, 2013

  Reply

  câteodată visul e ceea ce ne face să mergem mai departe...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.