Diverse

Cristina, fata care luptă cu soarta

Vizite: 4314

Nu toată lumea se poate „lăuda” că a avut o viaţă grea. Nu orişicine face faţă greutăţilor. Nu toţi oamenii sunt tari şi găsesc curajul de a înfrunta viaţa. Cristina Dumbrăvenau e acea excepţie.

Când cineva mi-a scris pe facebook şi mi-a trimis linkul cu povestea ei, am deschis curioasă şi am citit. Pe măsură ce devoram cuvintele, mă minunam tot mai mult de această fată. M-a impresionat optimismul ei, curajul şi bunătatea care i se desprinde chiar din rândurile citate. Să faci faţă unei realităţi dure e greu, dar ea a făcut ca acest lucru să pară atât de uşor. Rămasă singură, fără familie şi pierzând 4 mame, cu un acoperiş deasupra capului construit cu greu, Cristina a arătat lumii ce înseamnă să fii puternic. Ce înseamnă să nu-ţi pierzi speranţa atunci când soarele s-a ascuns după nori…ce înseamnă să aştepţi un nou răsărit în viaţa ta.

www.dorohoinews.ro i-a făcut o vizită:

„Povestea ei nu s-a schimbat mult, încă se luptă singură cu viața. Casa în care ea locuiește a fost într-adevăr reparată, organizația Habitat for Humanity i-a reconstruit  două camere, bucătăria și o parte din baie urmând să-i termine și restul lucrărilor, lucru care nu s-a mai întâmplat.

 

„Organizația Habitat nu a mai venit. I-am contactat înaintea Crăciunului și mi-au spus că vor veni după ce se termină sărbătorile. Nu au mai venit, i-am contactat de Paști și din nou mi-au promis că vor veni, nu au mai reușit să o facă. Probabil nu au mai avut cu ce să ma ajute, îi înțeleg și le mulțumesc pentru ce au făcut”, ne mărturisește tânăra zâmbind trist.

 

Lucrările la baia pe care trebuia să o realizeze organizația, le-a  terminat singură. Din banii pe care i-a primit de la oameni binevoitori și-a achiziționat tot ce îi mai trebuia. A cheltuit 13 milioane pentru cumpărarea unui boiler, 7 milioane pentru țevi și 4 milioane pentru forța de muncă.

 

 

 

Locuința necesită reparații majore în exterior, unde pereții sunt plini de crăpături, dar și în interior unde anumite porțiuni din ziduri au început să cedeze.  Tânăra a făcut mai multe demersuri pentru a fi ajutată, însă până acum nu a reușit să găsească vreun sprijin.

 

„Eu, le mulțumesc mult tuturor oamenilor care m-au ajutat. Nu i-am uitat și nici nu o voi face! Acum, îmi doresc să vadă cineva mesajul meu și să mă ajute și cu această problemă, pe care oricât mi-aș dori nu am cum să o rezolv singură”, a adăugat Cristina.

 

Eu cred că ar trebui să o ajutăm pe Cristina. Ar trebui să o ajutăm aşa cum putem. Din puţinul nostru sau chiar din belşugul pe care-l avem. De ce? Pentru că ea, în esenţa ei, ne-a dat o lecţie despre viaţă. Ea e fata care luptă cu soarta şi câştigă.

Povestea ei şi cum a pierdut patru mame, poţi citi în Libertatea.

 

Imagine preluată de pe: www.libertatea.ro

 

 

Citeste si:

ascuns in suflet / Diverse

Te iubesc

Te iubesc Te iubesc nu pentru că și tu mă iubești, ci pentru că așa simte inima mea.  Te iubesc nu pentru ceea ce...

Diverse

Viața la 2 ani

M-am trezit dimineață. Am deschis ochii și... am dat nas în nas cu băiețelul meu. ”Gata nani” îmi spune zâmbind senin....

No comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.